Tuesday, December 21, 2021

Seurustella masentuneen ihmisen kanssa

Seurustella masentuneen ihmisen kanssa



Lisäetuna fyysisestä ja henkisestä terveydestäsi huolehtimisesta? Sulje tämä valintaikkuna Näytä kaikki 1/11 Finding love. Onko se rakkautta? Kysy heiltä, ​​mitä he tarvitsevat sinulta, jotta he tuntevat tuen. Ihmiset, jotka todella haluavat osallistua monipuoliseen sosiaaliseen vuorovaikutukseen verkko- ja seurustella masentuneen ihmisen kanssa kokemuksia sen sijaan, että luottaisit ilmaisiin tai pitkiin kyselylomakkeisiin.





Pitäisikö minun kertoa kumppanilleni?



Kun kumppanillasi on masennus, hänen oireistaan ​​voi tulla avaintekijöitä parisuhteesi yhtälössä. Kenties seurustella masentuneen ihmisen kanssa tunnistaa masennuksen vain yhdeksi osaksi heidän monimutkaista identiteettiään ja keskittyä muihin piirteisiin: heidän taiteelliseen lahjakkuuteensa, huumorintajuonsa, älykkyytensä tai rehellisyytensä.


Mutta suhteesi voi silti seurustella masentuneen ihmisen kanssa ainutlaatuisia haasteita, joita et ehkä kohtaa muissa suhteissa. Voit silti laajentaa myötätuntoa ja terveellistä tukea monella tavalla. Oppimalla erottamaan myytin todellisuudesta voi olla suuri ero siinä, kuinka näytät kumppanillesi.


Jotkut ihmiset kuvailevat masennusta raskaaksi sumuksi tai tyhjyyden peitoksi. Toiset sanovat, että se tuntuu hukkumiselta. Monet ihmiset tuntevat olonsa niin tylsyyden, apatian ja toivottomuuden vallatuksi, että he kamppailevat muistaakseen positiivisempia tiloja.


Voit tarjota parempaa tukea, kun sinulla on tarkempi käsitys siitä, kuinka masennus vaikuttaa kumppaniisi. Tutkimuksen tekeminen on loistava tapa laajentaa tietämystäsi asettamatta koulutustaakkaa kumppanillesi. Aloita tämän oppaan avulla. Koska masennus vaikuttaa ihmisiin eri tavoin, kysy heidän kokemuksistaan, kun olet ymmärtänyt perusasiat. Jotkut ihmiset pelkäävät jakaa itsemurha-ajatuksia läheisten kanssa, seurustella masentuneen ihmisen kanssa.


Nopea Internet-haku saattaa tuntua sinusta helpolta, mutta joku masennuksen sumussa oleva ihminen saattaa tuntea olevansa hukkunut vain seurustella masentuneen ihmisen kanssa. Masennus voi vaikeuttaa jopa niiden asioiden tekemistä, joita todella haluat tehdä, ja kumppanisi ei välttämättä aina pysty toteuttamaan suunnitelmia. Tämä välinpitämättömyys, joka tunnetaan nimellä anhedonia, tapahtuu yleensä masennuksen yhteydessä. Hoito voi auttaa uudistamaan heidän kiinnostuksensa ja energiaansa, mutta sillä välin tarjoa myötätuntoa kritiikin sijaan vahvistamalla heidän tunteitaan.


Masennusta ruokkivat usein kognitiiviset vääristymät ja negatiivisen ajattelun mallit. Sen sijaan, että yrittäisit kumota heidän negatiivisia ajatuksiaan, yritä vahvistaa heidän tunteitaan suostumatta. Kiinnitä sitten heidän huomionsa varovasti heidän vahvuuksiinsa ja positiivisiin piirteisiinsä. Jokainen tarvitsee aikaa itsensä hoitamiseenseurustella masentuneen ihmisen kanssa, mutta hyvinvoinnistasi huolehtiminen tulee entistä tärkeämmäksi, kun tuet läheistäsi.


Väsymys ja stressi voivat lopulta johtaa loppuun palamiseen. Saatat jopa alkaa kokea masennuksen oireita itse. Täältä löydät lisää vinkkejä henkilökohtaisen itsehoitosuunnitelman luomiseen.


Lisäetuna fyysisestä ja henkisestä terveydestäsi huolehtimisesta? Se voi rohkaista kumppaniasi tekemään samoin. Terveet rajat tekevät ihmissuhteista terveempiä. Rajat auttavat turvaamaan fyysisiä ja henkisiä tarpeita, joten niiden kunnioittaminen on terveellistä.


Seurustella masentuneen ihmisen kanssa kumppanisi peruuttaa säännöllisesti suunnitelmat, kun he tuntevat olonsa alhaiseksi, minkä ymmärrät täysin. Haaste piilee siinä, että he haluavat sinunkin ohittavan. Voitko tulla sen sijaan?


Ehkä huomenna? Ihmiset, joilla on masennus, joskus haukkuvat ja sanovat loukkaavia asioita. Voimme puhua, kun tunnet olosi rauhallisemmaksi. Kumppanilla, joka yrittää hallita masennusta, ei välttämättä ole emotionaalista kykyä tukea sinua kuten tavallisesti. Kaikki tarvitsevat sosiaalista tukea, mutta ystävyydestä romanttisen suhteen ulkopuolella tulee entistä arvokkaampaa, kun kumppanillasi on masennus. Tunteiden tukahduttaminen voi eristää sinut ja saada sinut kamppailemaan tunteiden hallinnassa seurustella masentuneen ihmisen kanssa, mutta luotettavat ystävät ja perheenjäsenet voivat kuunnella ja tarjota tukea.


Heidän myötätuntonsa ja hyväksymisensä voivat vastata joihinkin tarpeisiisi ja vaikuttaa myönteisesti hyvinvointiisi. Useimmat ihmiset olisivat samaa mieltä siitä, että jonkun rakastaminen tarkoittaa hyväksymistä sellaisena kuin hän on. Tämä hyväksyntä tulee entistä tärkeämmäksi, kun kumppanisi elää masennuksen kanssa. Parisuhdeneuvoja voi auttaa sinua vahvistamaan kumppanuuttasi, jotta voit pysyä vahvempana yhdessä. Crystal Raypole on aiemmin työskennellyt GoodTherapyn kirjoittajana ja toimittajana, seurustella masentuneen ihmisen kanssa. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat aasialaiset kielet ja kirjallisuus, japanin käännös, ruoanlaitto, luonnontieteet, seksipositiivisuus ja mielenterveys.


Sanotaan, että rakkaus toimii salaperäisillä tavoilla, mutta asiat alkavat olla paljon järkevämpiä, kun katsot sen vaikutuksia mieleesi ja kehoosi. Ovatko pupillit todellakin merkki vetovoimasta? Maantieteellisesti erotettu todellisesta rakkaudestasi? Nämä 25 vinkkiä voivat auttaa sinua pitämään asiat lähellä. Terveysolosuhteet Tutustu Plan Connectiin.


Seksuaalinen terveys. Terveys Seksi Qs Identity Pleasure Syntyvyys Suhteet. Treffit jonkun kanssa, jolla on masennus? Lääketieteellisesti arvioinut Jennifer Litner, PhD, LMFT, CST — Kirjoittaja Crystal Raypole — Päivitetty 28. lokakuuta, tutustu siihen Tarjoa rohkaisua neuvojen sijaan Ole joustava Ajattele viestintää Ota aikaa itsellesi Aseta rajat Löydä oma tuki Takeaway Jaa Pinterestissä.


Lue lisää masennuksesta, seurustella masentuneen ihmisen kanssa. Pyri kannustamaan neuvojen antamisen sijaan. Tiedä, että asiat eivät aina mene suunnitelmien mukaan. Harkitse uudelleen lähestymistapaasi viestintään. Ota aikaa itsellesi, kun sitä tarvitset. Aseta rajat ja pidä niistä kiinni. Käänny muiden puoleen saadaksesi tukea. Lopputulos.


Lue tämä seuraavaksi. Lääketieteellisesti arvioinut Alex Klein, PsyD. Lääketieteellisesti arvioinut Janet Brito, Ph. Onko se rakkautta? Pupillien laajentuminen ja 7 muuta varoitusmerkkiä. Lääketieteellisesti arvioinut Debra Rose Wilson, Ph. Kuinka saada pitkän matkan suhde toimimaan.


Lääketieteellisesti arvioinut Jennifer Litner, PhD, LMFT, CST. Kuinka tunnistaa yksipuolinen suhde ja palauttaa tasapaino. Parhaat CBD-voiteet ja -tuotteet niveltulehduskipuun.





michelle wie treffit



Stereotyyppinen ajatus masennuksesta on joku, joka on surullinen koko ajan, mutta se ei ole ainoa tapa, jolla se voi vaikuttaa ihmisiin. Masennus voi myös aiheuttaa mielialan muutoksia, jotka näyttävät ärtyisyydestä tai turhautuneisuudesta, sanoo Debra Kissen, PhD, MHSA, Light on Anxiety Treatment Centerin kliininen johtaja. Kun näin tapahtuu, yritä olla ottamatta heidän mielialaansa henkilökohtaisesti, hän ehdottaa. Ja älä pelkää astua ulos, jos sinua hyökätään.


Sekä masennus itse että masennuslääkkeet voivat johtaa alhaiseen libidoon, joten älä ihmettele, jos kumppanisi ei ole valmis pääsemään alas. Älä aiheuta kumppaniasi syyllisyydentuntoon tai painosta häntä seksiin, kun hän ei halua sitä, sanoo Abigael San, D. Psy, Lontoossa asuva psykologi.


Keskity sen sijaan emotionaalisen läheisyyden rakentamiseen. Jos on yksi asia, joka sinun on muistettava seurustelussa masennuksesta kärsivän kanssa, se on se, että masennuksen voittaminen ei ole yhtä helppoa kuin jonkun piristäminen huonon päivän jälkeen. Vaikka voit tehdä paljon tukeaksesi kumppaniasi, muista, että et voi saada hänen terveysongelmiaan katoamaan.


Rohkaise ja tue heitä, mutta älä aseta heidän masennuksensa koko painoa harteillesi. Se voi näyttää niin ilmeiseltä ulkopuolelta: jos he keskittyisivät vain positiivisiin asioihin ja laskisivat siunauksensa, he tuntevat olonsa paljon paremmaksi!


Mutta yritä olla tarjoamatta kahta senttiäsi, kun seurustelet jonkun masennuksen kanssa, ellei kumppanisi ole sitä pyytänyt.


Samalla tavalla sanominen, kuten "ilahduta" tai "asiat eivät ole niin huonoja", ei auta - masennus on mielenterveysongelma, ei huono mieliala. Sen sijaan vain muistuta kumppaniasi, että olet täällä häntä varten ja uskot heihin. Kiinnostuksen menettäminen toimintaan on masennuksen oire, joten älä ihmettele tai loukkaannu, jos kumppanisi mieluummin jää kotiin kuin lähtee ulos.


Ensimmäinen askel on rohkaista kumppaniasi poistumaan mukavuusalueeltaan ja toteuttamaan suunnitelmiasi, Kissen sanoo. Mutta jos he vaativat ohittamista, voit hallita vain omia toimiasi – et heidän. Kun kumppanisi ei ole valmis syömään illallista, voi olla helppoa kaatua suhteeseen, joka tapahtuu useimmiten tekstiviestillä, San huomauttaa.


Mutta kun toisella kumppanilla on masennus, on tärkeämpää kuin koskaan varmistaa, että tapaatte toisianne henkilökohtaisesti usein. Suunnittelemalla tapaamisen henkilökohtaisesti voit auttaa torjumaan irrottautumisen tunteita S.


saattaa kokea. Koska masennus voi johtaa irtautumisen tunteisiin, saatat tuntea, että kumppanisi alkaa menettää kiinnostuksensa. Jos näin tapahtuu, älä vain hyväksy sitä uutena normaalina kirjautumatta sisään kumppanisi kanssa. On pelottavaa ja epämiellyttävää kuulla jonkun puhuvan itsemurha-ajatuksista, mutta avoin vuoropuhelu on tärkeää.


Mutta itse asiassa en usko, että se on välttämättä kovin hyödyllinen tapa vastata", San sanoo. Kun selvität, mitä kumppanisi mielessä todella liikkuu, voit selvittää, onko kuolema fantasia, jota he eivät koskaan toimisi, vai onko kyseessä todellinen hätätilanne, hän sanoo.


Joka tapauksessa on tärkeää tuoda nämä tunteet julkisuuteen ja rohkaista kumppaniasi hakemaan apua. Joissakin pariskunnissa ei-masentunut kumppani alkaa tehdä suurimmat askareet, kuten illallisen valmistaminen, laskujen maksaminen ja siivoaminen, San sanoo. Kun seurustelet jonkun kanssa, jolla on masennus, avoimen keskustelun pitäminen auttaa sinua ja kumppaniasi selviytymään masennusjaksoista yhdessä. Kaikki suhteet kohtaavat esteitä, jotkut enemmän kuin toiset. Seurustelu masennuksesta kärsivän kanssa ei ole poikkeus, ja se voi olla jopa haastavampaa.


Masennuksesta kärsivillä on kuitenkin usein uskomattomia kykyä empatiaan, ymmärrykseen ja tunneymmärrykseen, mikä rikastuttaa ihmissuhteita. Opi kuinka muut selviävät samanlaisista kamppailuista ja ota kaikki irti upeasta kumppanistasi masennuksestaan ​​huolimatta. Niitä, joilla on masennus, oireita ympäröivä leimautuminen voi saada heidät luopumaan seurustelusta.


Masennus vie argumentit aivan uudelle tasolle. Monille masennuksesta kärsiville sarkastiset kommentit tuntuvat uhkaavimmilta ja konfliktit enemmän henkilökohtaisilta hyökkäyksiltä. Pienikin riita voi tuntua katastrofaaliselta masennuksesta kärsivälle. He saattavat luovuttaa helposti uskoen, että ongelmasi ovat korjaamattomia, kun taas näet kiistan pienenä kolauksena tiellä.


Täällä kommunikointitaitosi loistavat: muistuta heitä, että olette yhdessä syystä. Kun olet vakuuttanut heidät, voit palata käsillä olevaan asiaan: Teetkö yhteistyötä kanssani, jotta voimme työskennellä paremmin? Kumppanisi ei välttämättä ole aina masentunut, ja hän voi usein olla lämmin, hellä ja onnellinen. Masennuskohtaukset voivat kuitenkin saada heidät eristäytymään sinusta. He eivät ehkä halua nähdä sinua tai puhua kanssasi, tai he saattavat vaikuttaa sulkeutuneilta. Tämä voi kestää muutamasta tunnista muutamaan viikkoon, ja tuntuu vaikealta olla ottamatta henkilökohtaisesti.


Ymmärrä, että se ei ole heijastus sinusta. Itse asiassa pelko menettää sinut, joka saattaa olla heidän elämänsä ainoa onnellinen asia, voi aiheuttaa etäisyyden ensiksi. Rakkauden ja kiintymyksen osoittaminen voi olla vaikeaa, kun he tuntevat, että kaikki paitsi sinä on perseestä.


Esimerkiksi jatkuva väsymys ja huono itsekuva voivat saada heidät tuntemaan itsensä ei-rakastettaviksi tai ei-toivotuiksi, mikä voi saada heidät luomaan etäisyyttä.


Alla on vinkkejä ja strategioita emotionaalisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Kova totuus on, että masennuksen tai suhteenne korjaamiseksi ei ole 5-vaiheista suunnitelmaa.


Masennus on yleistä, väistämätöntä lyhyellä aikavälillä ja vaikuttaa jokaiseen eri tavalla. Henkilökohtainen ajattelutapasi vaikuttaa kuitenkin sekä suhteeseesi että kykyysi tukea kumppaniasi.


Rakkautesi ja tukesi osoittaminen kumppanillesi on todella tärkeää, mutta se ei koskaan vastaa terapiaa tai omistautunutta henkisen hyvinvoinnin tukea. Et ole vastuussa heidän kamppailuistaan, ja tunne itsestäsi asettaa suhteettomia paineita suhteellesi.


Tee vain parhaasi tukeaksesi heitä, kuten mikä tahansa omistautunut kumppani tekisi. Saatat ymmärtää, että jatkuvat korkeat tunteet vievät sinut. Omasta mielenterveydestä huolehtiminen on tärkeää.


Usein kumppanit asettavat masentuneen läheisensä tarpeet omiensa edelle.

No comments:

Post a Comment