Tuesday, December 21, 2021

Fossiilien päivämäärä

Fossiilien päivämäärä



Fossiilien ikä määritetään hiili- ja radioaktiivisuuslaskelmien avulla. Kolmanneksi kivien magnetismia voidaan käyttää arvioimaan fossiilisen paikan ikää. Fossiiliaineisto vahvistaa tyypillisen esi- ja sen lukuisten lajien olemassaolon. Jokaisen uuden fossiilin kanssa fossiilien ajoitus, ymmärryksemme ympäristöstä tietyllä hetkellä rikastuu, fossiilien ajoitus. Tämä käyttää radioaktiivisia mineraaleja, joita esiintyy kivissä ja fossiileissa melkein kuin geologinen kello.





Suhteellinen treffit



Tämä kaavio esittää valikoiman kalliokerroksia tai stratigrafisia pylväitä Koobi Foran geologisesta muodostumasta Turkana-järven itärannalla Keniassa. Tämä alue on sedimenttikiven harju, josta tutkijat ovat löytäneet yli 10 fossiilia, sekä ihmisen että muiden hominiinien, koska Nämä fossiilit auttavat ihmisen evoluution tieteellisessä tutkimuksessa.


Järvi Fossiilien päivämäärä sillä on geologinen historia, joka suosi fossiilien säilyttämistä. Tiedemiehet ehdottavat, että järvi sellaisena kuin se näyttää nykyään, on ollut olemassa vasta viime vuodet. Nykyinen ympäristö Turkanajärven ympärillä on erittäin kuiva. Alue on kuitenkin ajan mittaan kokenut monia muutoksia.


Alueen ilmasto oli jälleen kostea, mikä saattoi olla suotuisa varhaisten ihmisten ja hominiinien kukoistamiseen siellä. Kaikki järvet, joet ja purot kuljettavat sedimenttiä, kuten maaperää, hiekkaa ja vulkaanista ainetta. Tämä sedimentti laskeutuu lopulta järvien pohjalle tai jokien suulle fossiilien ajoitus tulvavihan. Tämä materiaalin laskeuman ja eroosion prosessi sekä järvien pinnan nousu ja lasku ympäristön muutosten vuoksi lisäsi hitaasti kerroksia Turkanan altaalta löydettyyn geologiseen aineistoon.


Ajan myötä sedimentti jähmettyi kiveksi. Muinaisten ihmisten, hominiinien esi-isiemme ja muiden eläinlajien luut haudattiin sedimenttiin, ja lopulta ne kivettyivät ja säilyivät kivissä. Koobi Fora -muodostelmassa sedimenttikivinauhat ovat välissä tuffakerroksia, jotka ovat merkki ajasta, jolloin tektoninen ja vulkaaninen toiminta hallitsi maisemaa. Tyypillisesti tulivuorista sylkevä tuhka, hohkakivi ja muut materiaalit joko putoavat suoraan takaisin maahan tai ne kulkeutuvat ilmavirtojen tai jokien ja purojen mukana.


Tämä tulivuori fossiilien ajoitus lopulta laskeutuu ja ajan myötä tiivistyy muodostaen erityistä sedimenttikiveä fossiilien ajoitus tuffi. Tektonisella aktiivisuudella on ollut muitakin vaikutuksia Koobi Fora -alueen tutkimukseen. Plioseenin geologisen aikakauden aikana 5. Tämä mahdollisti eroosiovoimien paljastamaan kiven, joka oli haudattu kauan sitten.


Nämä prosessit paljastivat myös näihin kivikerroksiin haudatut fossiilit. Vulkaanisen kiven kerrokset ovat erittäin tärkeitä Turkanan altaan historian rekonstruoinnissa, koska niiden avulla tutkijat voivat laskea alueelta löydettyjen hominiinifossiilien iän.


Tuffissa oleva vulkaaninen materiaali soveltuu hyvin radiometriseen päivämäärään, jossa käytetään tiettyjen epävakaiden isotooppien tunnettuja hajoamisnopeuksia määrittääkseen kyseisen isotoopin sisältävän kiven iän. Tuffikerroksista löytyvät maasälpäkiteet sisältävät epästabiilia kaliumisotooppia, jota voidaan käyttää tähän päivämäärämenetelmään. Arkeologian alalla käytetään usein hiili-isotooppeja, jotka ovat paljon yleisempiä, fossiilien ajoitus, mutta paleontologian alalla käytetään usein kalium-argon-ajanmääritystekniikkaa, koska sitä voidaan käyttää paljon vanhemman kivimateriaalin päivämäärään.


Ajan myötä kivistä 40 K:n päässä oleva epästabiili kalium-isotooppi hajoaa stabiiliksi argonin isotoopiksi 40 Ar. Muodostuneen stabiilin argon-isotoopin suhde fossiilien ajoitus epävakaille kalium-isotoopeille kertoo tutkijoille, kun tuffikerros jäähtyi ja jähmettyi kiveksi.


Tietäen tuffin päivämäärät tiedemiehet voivat sitten arvioida fossiilien päivämäärän. Tietyn kerroksen yläpuolella olevien fossiilien katsotaan olevan tätä kerrosta nuorempia, ja alla olevien fossiilien katsotaan olevan vanhempia superpositiolain, stratigrafian keskeisen tieteellisen periaatteen, mukaisesti.


Fossiilien ajoittaminen myötävaikuttaa evoluution historian selkeämpään aikajanaan. Vanhemmat treffimenetelmät olivat subjektiivisempia, usein koulutettu hypoteesi, joka perustui saatavilla olevaan näyttöön.


Turkanan alueen fossiilit voidaan kuitenkin ajoittaa tarkemmin, koska ne löytyvät sedimenttikivestä datakelpoisten tuffikerrosten välistä. Vaikka radiometrinen fossiilien ajoitus Tuffi on tieteellisesti pätevä, vaikeuksia on edelleen. Oppimisen laajentaminen Turkanan altaalta löydetyt fossiilit tukevat ihmisen evoluutioteoriaa ja teoriaa, jonka mukaan ihmiset ovat syntyneet Afrikasta ennen muuttoa muihin paikkoihin.


Harkitse alueelta löydettyjen fossiilien ikää ja eri lajeja. Rakenna evoluutioteoriatietosi perusteella argumentti, joka selittää nämä yhteydet, fossiilien ajoitus. Tutki stratigrafista pylväskaaviota. Millainen suhde näyttää olevan olemassa fossiilien ja kivikerrosten likimääräisen iän ja niiden syvyyden välillä maassa??


Geologian superpositiolain mukaan vanhempia fossiileja ja kiviä löytyy alemmista kerroksista kuin nuorempia fossiileja ja kivikerroksia. Tektoninen aktiivisuus jätti jotkin maa-alueet kohoamaan ja eroosiovoimia järvestä, läheisistä joista ja muista rapautuneista paljastuneista kivilajeista, jopa vanhemmista kivikerroksista, paljastumina maisemassa.


Tämä helpotti fossiilien löytämistä tutkijoille. Tuffikerrosten vulkaaninen materiaali mahdollistaa myös tarkemman päivämäärän saamisen fossiileille.


Kalium-argon-ajanjakso on paleontologiassa yleisesti käytetty isotooppisen ajoituksen muoto. Tutkijat käyttävät kaliumin ja argonin isotooppien tunnettuja luonnollisia hajoamisnopeuksia löytääkseen kivien päivämäärän, fossiilien ajoitus. Radioaktiivinen isotooppi muuttuu fossiilien ajoitus vakaampi isotooppi ajan myötä, fossiilien ajoitus, tässä tapauksessa hajoaminen kaliumista argoniksi. Jos tutkijat löytävät kaliumin ja argonin suhteen, se kertoo heille, kuinka kauan kivet ovat olleet olemassa ja kuinka kauan isotoopit ovat hajonneet.


Ymmärtämällä näiden kivien päivämäärät tiedemiehet voivat päätellä lähellä olevien fossiilien iän, fossiilien ajoitus. Mitä vaikeuksia paleontologeilla ja arkeologeilla voi olla, kun he yrittävät löytää ja päivämäärää fossiileja??


Mahdollisia vastauksia on monia. Yksi vastaus, joka perustuu tutkijoiden kohtaamaan yleiseen ongelmaan, on, että fossiilit ovat usein kivien sisällä tai samanvärisiä, joten ne sulautuvat ympäristöönsä.


Joskus vain pieni osa a fossiilien ajoitus on näyttämässä. Ne voidaan myös haudata. Näiden ominaisuuksien vuoksi kenttätyöntekijöiden on tutkittava huolellisesti ympäristöään löytääkseen mahdollisia fossiileja.


Fossiilit voivat myös olla hauraita tai löytyä pieninä paloina. Arkeologien on käytettävä taitojaan ja kärsivällisyyttään kootakseen pieniä palasia takaisin yhteen, kuten palapelin. Vaikka fossiilien ajoitus on nyt tieteellisesti tarkempaa, se vaatii silti fossiilien ajoitus ja kokemus, kun tutkijoiden on tehtävä perusteltuja arvauksia, jotka perustuvat kaikkiin todisteisiin ja fossiileja ympäröivien kerrosten päivämäärään.


Kaavio selittää, että jokaiselle fossiilille annetaan erityinen nimi, kuten KNM-ER Miksi tällainen ainutlaatuinen fossiilinimi on tärkeä?


Koska jokainen nimi on ainutlaatuinen tunniste, tämä auttaa tutkijoita pitämään kirjaa siitä, missä ja missä järjestyksessä fossiileja löydetään. Tämä auttaa paleontologeja ylläpitämään tarkkoja tietoja ja kokoamaan yhteen tarinan ihmiskunnan historiasta.


Tässä esimerkissä etuliite "KNM-ER" kertoo meille tämän fossiilin suhteellisen sijainnin; tämä tarkoittaa Kenian kansallismuseota – East Rudolf, Turkanajärven entisestä nimestä. Mukana olevat numerot ovat kronologisia, mikä tarkoittaa, että tässä esimerkissä fossiilimme on 1. alueelta löydetty fossiili.


alue, jossa kaksi tai useampi tektoninen levy liikkuu poispäin toisistaan. Kutsutaan myös laajennusrajaksi. sarja murtumia ja muita tektonisen toiminnan paikkoja, jotka ulottuvat Lounais-Aasiasta Afrikan sarviin. kädellisten hominid-perheen heimo, joka erottuu pystyasennosta, kaksijalkaisesta liikkeestä, suuresta kallon kapasiteetista ja erikoistyökalujen käytöstä.


Ihminen on ainoa elävä hominiini. lausunto tai ehdotus, joka selittää tiettyjä tosiseikkoja koskevia kysymyksiä. Hypoteesi testataan sen määrittämiseksi, pitääkö se paikkansa. atomi, jonka ytimessä on epätasapainoinen määrä neutroneja, mikä antaa sille erilaisen atomipainon kuin saman alkuaineen muilla atomeilla, fossiilien ajoitus. menetelmä materiaalien, kuten kivien, ajoittamiseen, joka vertaa atomin luonnollisesti esiintyvän isotoopin määrää ja sen hajoamisnopeuksia.


Kutsutaan myös radioaktiiviseksi päivämääräksi. fossiilien ajoitus jonka ydinisotoopissa on epätasapainoinen määrä neutroneja, joka ei ole radioaktiivinen, fossiilien ajoitus, tai hajoaa luonnollisesti, fossiilien ajoitus. tektonisten levyjen liike, joka johtaa geologiseen toimintaan, kuten tulivuorenpurkauksiin ja maanjäristyksiin. massiivinen kiinteä kivilaatta, joka koostuu maan litosfäärikuoresta ja ylävaipasta. Kutsutaan myös litosfäärilevyksi. atomi, jonka ytimen isotoopissa on epätasapainoinen määrä neutroneja, joka on radioaktiivinen tai hajoaa emittoimalla hiukkasia ytimestään, fossiilien ajoitus.


Kutsutaan myös radionuklideiksi. Ääni, piirrokset, valokuvat ja videot mainitaan mediasisällön alla, lukuun ottamatta mainoskuvia, jotka yleensä linkittävät toiselle mediatekstiä sisältävälle sivulle. Median oikeuksien haltija on henkilö tai ryhmä, jolle on myönnetty maininta.


Sean P. O'Connor, BioBlitzin koulutuskonsultti Elizabeth Wolzak, National Geographic Society. Jill Wertheim, National Geographic Society, fossiilien ajoitus. Craig Feibel Meave Leakey. Lisätietoja käyttäjien käyttöoikeuksista, fossiilien ajoitus, lue käyttöehtomme. Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten voit lainata mitä tahansa verkkosivustollamme projektissasi tai luokkaesittelyssäsi, ota yhteyttä fossiilien ajoitus opettaja.


He tietävät parhaiten haluamasi muodon. Kun otat yhteyttä heihin, fossiilien ajoitus, tarvitset sivun otsikon, URL-osoitteen ja päivämäärän, jolloin käytit resurssia, fossiilien ajoitus.


Jos mediasisältö on ladattavissa, median katseluohjelman kulmaan tulee latauspainike, fossiilien ajoitus. Jos painiketta ei näy, et voi ladata tai tallentaa mediaa. Tämän sivun teksti on tulostettavissa ja sitä voidaan käyttää palveluehtojemme mukaisesti.


Kaikki tämän sivun interaktiiviset toiminnot voidaan toistaa vain, kun vierailet verkkosivuillamme. Et voi ladata interaktiivisia tiedostoja. Kivikierto on prosessien verkko, joka hahmottelee, kuinka kukin kolmesta suuresta kivilajista - magma-, metamorfinen ja sedimenttinen - muodostuu ja hajoaa lämmön ja paineen eri sovellusten perusteella ajan kuluessa. Esimerkiksi sedimenttikiviliuskeesta tulee liuskekiveä, kun siihen lisätään lämpöä ja painetta. Mitä enemmän lämpöä ja painetta lisäät, sitä pidemmälle kivi muuttuu, kunnes se muuttuu gneissiksi.


Jos sitä kuumennetaan edelleen, kivi sulaa kokonaan ja muuttuu magmaiseksi kiveksi. Auta oppilaitasi oppimaan kiven kiertokulkua tämän aineistokokoelman avulla. Fossiiliaineisto auttaa paleontologeja, arkeologeja ja geologeja sijoittamaan tärkeät tapahtumat ja lajit sopivalle geologiselle aikakaudelle. Se perustuu superpositiolakiin, joka sanoo, että häiriöttömässä kivisekvenssissä pohja fossiilien ajoitus ovat vanhempia kuin yläkerrokset, fossiilien ajoitus.





esittelykirjeen treffit



Absoluuttista ajoitusta käytetään fossiilin tarkan iän määrittämiseen käyttämällä radiometristä päivämäärää mittaamaan isotooppien hajoamista joko fossiilissa tai useammin siihen liittyvissä kivissä. Kuinka he testaavat fossiilien ikää? Geokronologeiksi kutsutut tutkijat ovat asiantuntijoita kivien ja fossiilien ajoittamisessa, ja he voivat usein päivämäärää alle noin 50 vuotta vanhoja fossiileja radiohiilidatauksen avulla. Päivämäärämme kivet ja johtopäätöksen perusteella voimme päivätä fossiilit.


Hiili C12 on avainelementti kehomme kaikissa soluissa ja kaikissa ravinnostamme peräisin olevissa biomolekyyleissa. Minkä tyyppistä fossiilia voidaan käyttää absoluuttisen iän arvioimiseen? Tekniikat, kuten superpositio ja indeksifossiilit voivat kertoa esineiden suhteellisen iän, mitkä esineet ovat vanhempia ja mitkä nuorempia. Geologit käyttävät erilaisia ​​tekniikoita absoluuttisen iän määrittämiseen, mukaan lukien radiometriset päivämäärät, puiden renkaat, jääytimet ja vuotuiset sedimenttiesiintymät, joita kutsutaan varveiksi.


Paleontologit määrittävät fossiilien iän käyttämällä kahta tekniikkaa: suhteellista ajoitusta ja radioaktiivista ajankohtaa. Hiilidatoitus käyttää hiilen hajoamista arvioimaan orgaanisten materiaalien, kuten puun ja nahan, ikää. Radiohiilidatoitus mittaa radioaktiivisia isotooppeja kerran elävistä orgaanisista aineista kiven sijaan käyttämällä hiilen hajoamista typeksi Hiilen melko nopean hajoamisnopeuden vuoksi sitä voidaan käyttää vain noin 60 vuotta vanhaan materiaaliin.


Useimmiten raskaat ja vaaleat esineet ovat kuitenkin kiviä, kuten piikivi. Paleontologit tutkivat myös mahdollisten fossiilien pintoja.


Jos ne ovat sileitä eikä niissä ole todellista rakennetta, ne ovat todennäköisesti kiviä. Vaikka se olisi luun muotoinen, jos sillä ei ole oikeaa rakennetta, se on luultavasti kivi.


Mistä fossiileja löytyy? Fossiileja löytyy lähes yksinomaan sedimenttikivistä – kiviä, jotka muodostuvat, kun hiekka, liete, muta ja orgaaniset aineet laskeutuvat vedestä tai ilmasta muodostaen kerroksia, jotka sitten tiivistyvät kiviksi. Fossiilien ikä voidaan määrittää näillä menetelmillä. i Hiilidattaus - Radiohiilidatoitusmenetelmä havaitsee hiilen eri isotooppien suhteet fossiileissa. Fossiiliset tiedot tarjoavat todisteita monien lajien yhteisestä esi-isästä.


Fossiiliaineisto vahvistaa tyypillisen esi- ja sen lukuisten lajien olemassaolon. Fossiili tunnetaan tietyn elävän elämän jäljellä olevina osina. Tunnetuimpia tekniikoita ovat radiohiili-, kalium-argon- ja uraani-lyijy-ajanmääritys.


Vulkaaninen tuhkakerros on päivätty miljoonia vuosia vanhaksi. Tuhkan alla olevien fossiilisten lajien on oltava hieman yli miljoona vuotta vanhempia ja tuhkan yläpuolella olevien lajien on oltava hieman nuorempia. Jos kivet eri paikoissa sisältävät saman fossiililajin, niiden on oltava saman ikäisiä. sedimenttikivet ovat rikkain fossiilien lähde. Miksi tämä on? Sedimenttikivet muodostuvat hiekka- ja lietekerroksista, jotka laskeutuvat merien ja soiden pohjalle. Saostumien kasautuessa ne puristavat alla olevat vanhemmat sedimentit kallioksi.


Muita sanoja hiilidatauksesta Esimerkkilauseet Lue lisää hiilitreennyksestä. Koska menetelmän ikärajoilla on käytännön rajoituksia, useimpien näytteiden on oltava alle 50-vuotiaita, vuotta vanhempia ja vanhempia kuin vuotta. Useimmat näytteet vaativat kemiallista esikäsittelyä niiden puhtauden varmistamiseksi tai materiaalin tiettyjen komponenttien talteen ottamiseksi.


Fossiilien iän määrittäminen on tärkeä askel kartoittaessa, miten elämä kehittyi geologisen ajan kuluessa. Biostratigrafian avulla tutkijat voivat sovittaa tiettyjä fossiileja sisältäviä kiviä muihin fossiileihin perustuviin kiviin iän määrittämiseksi. Paleontologia pyrkii kartoittamaan elämän kehittymistä geologisen ajan kuluessa. Joten mistä tiedämme, kuinka vanha fossiili on?? Fossiilien iän määrittämiseen on kaksi päämenetelmää, suhteellinen ajoitus ja absoluuttinen päivämäärä.


Suhteellista ajoitusta käytetään fossiilien likimääräisen iän määrittämiseen vertaamalla sitä samankaltaisiin tunnetun ikäisiin kiviin ja fossiileihin. Absoluuttista ajoitusta käytetään fossiilin tarkan iän määrittämiseen käyttämällä radiometristä päivämäärää mittaamaan isotooppien hajoamista joko fossiilissa tai useammin siihen liittyvissä kivissä. Suhteellinen ajoitus Suurin osa ajasta fossiilit on päivätty käyttämällä suhteellisia ajoitustekniikoita. Suhteellista ajoitusta käyttämällä fossiilia verrataan johonkin, jonka ikä on jo tiedossa.


Esimerkiksi, jos sinulla on fossiilinen trilobiitti ja se löydettiin Wheeler-muodostelmasta. Wheelerin muodostuma on aiemmin päivätty noin miljoona vuotta vanhaksi, joten tiedämme, että trilobiitti on myös noin miljoona vuotta vanha. Tutkijat voivat käyttää tietyntyyppisiä fossiileja, joita kutsutaan indeksifossiileiksi auttamaan suhteellisessa ajoituksessa korrelaation avulla. Indeksifossiilit ovat fossiileja, joiden tiedetään esiintyvän vain tietyllä ikäryhmällä.


Tyypillisesti yleisesti esiintyvät fossiilit, joilla oli laaja maantieteellinen levinneisyys, kuten käsijalkaiset, trilobiitit ja ammoniitit, toimivat parhaiten indeksifossiileina. Jos fossiili, jota yrität päivämäärää, esiintyy jonkin näistä indeksifossiileista rinnalla, tapaamasi fossiilin on kuuluttava indeksifossiilin ikäluokkaan.


Joskus voidaan käyttää useita indeksifossiileja. Hypoteettisessa esimerkissä kalliomuodostelma sisältää sellaisen käsijalkaisen fossiileja, joiden tiedetään esiintyvän välillä ja miljoona vuotta. Samassa kivimuodostelmassa on myös eräänlaista trilobiittia, jonka tiedettiin elävän miljoonia vuosia sitten. Koska kalliomuodostelmassa on molempien tyyppisiä fossiileja, kalliomuodostelman aikakauden on oltava päällekkäin miljoonien vuosien välillä.


Kivi- tai kerroskerrosten tutkiminen voi myös olla hyödyllistä. Kivikerrokset kerrostuvat peräkkäin. Jos fossiilin sisältävä kivikerros on korkeammalla järjestyksessä kuin toinen kerros, tiedät, että kerros on iältään nuorempi. Tätä voi usein monimutkaistaa se, että geologiset voimat voivat aiheuttaa kivien murtumista ja kallistumista.


Absoluuttinen datointi Absoluuttista päivämäärää käytetään kiven tai fossiilin tarkan iän määrittämiseen radiometristen menetelmien avulla.


Tämä käyttää radioaktiivisia mineraaleja, joita esiintyy kivissä ja fossiileissa melkein kuin geologinen kello. Niinpä usein fossiileja sisältävien kerrosten ylä- ja alapuolella olevat vulkaaniset kivikerrokset voidaan päivämäärää, jotta saadaan aikaan ajanjakso fossiileja sisältäville kiville.


Joidenkin kemiallisten alkuaineiden atomeilla on eri muotoja, joita kutsutaan isotoopeiksi. Nämä isotoopit hajoavat vakionopeudella ajan myötä radioaktiivisen hajoamisen seurauksena. Mittaamalla alkuperäisen isotoopin määrän suhde tytär-isotooppien määrään, jonka se hajoaa ikään, voidaan määrittää.


Määritämme tämän radioaktiivisen hajoamisen nopeuden puoliintumisajoissa. Jos radioaktiivisen isotoopin puoliintumisajan sanotaan olevan 5 vuotta, se tarkoittaa, että viiden vuoden kuluttua tasan puolet siitä on hajonnut emoisotoopista tytär-isotoopeiksi. Sitten vielä 5 vuoden kuluttua puolet jäljellä olevasta isotoopista on hajonnut. Vaikka ihmiset ovat tutuimpia hiiliajoitusta, hiilidatausta voidaan harvoin soveltaa fossiileihin. Hiilen, hiilen radioaktiivisen isotoopin, jota käytetään hiilen ajoittamisessa, puoliintumisaika on vuosia, joten se hajoaa liian nopeasti.


Sitä voidaan käyttää vain noin 75 vuotta nuorempien fossiilien päivämäärään.

No comments:

Post a Comment